19:00

Fensbols IF

Rinns AIK - Fensbols IF 3-1

En match som förtjänade flera än 58 betalande åskådare, förvisso bjöds det inte på någon skönspel, men bägge lagen bjöd på en riktigt hård kamp, men ändå schysst, tyvärr skrämde dagens väder bort en hel del publik.

Vi ställde upp med följande startelva: Josef i mål, fyrbackslinjen bestod av Kevin, Marcus J, Andreas H och Andreas E. På mitten hade vi Robin J till höger, Jonas och Carl på mitten, Henric till vänster. Lars och Robin E längst fram. Vi var förberedda på att bortalaget brukar öppna matcherna på ett bra sätt, offensivt i jakt på ett tidigt ledningsmål. Det däremot jag inte riktigt hade förutsett var att bortalaget valde att allt som oftast spela med 5 man i försvaret, där Martin Pihlström var libero. Detta gjorde att Pär Skogholm oftast fanns på mittfältet och att Khalil vart rätt ensam på toppen.

Som vi trodde så öppnade Fensbol stark, första 2-3 minuterna fick vi ingen tid att behandla bollen och vi vart tillbaka pressade. Nu vart det aldrig farligt framför Josef! Vi rede ut deras första anstormning, och började ta över matchen allt mer. Vi är ett lag som har haft svårt att göra mål på hörnor, så det var med en viss förvåning, för mig iaf, att vi tog ledning på en hörna i den 8:e minuten. Robin J slog en fin hörna där Andreas H kommer högst upp och nickar bollen i det bortre stolpen, 1-0 var ett faktum! Tyvärr så fortsätter skadorna att gäcka oss, ikväll fick Kevin utgå rätt tidigt efter en smäll på vaden, Erik S kom in istället.

Detta var början på kanske vår bästa period i matchen, vi började rada upp chanser efter chanser, visa farligare än andra. I den 15:e minuten hittade Robin J fram till Robin E, som kom snett från höger, Lars fanns lite snett bakifrån i bra läge, men Robin gick på avslut som gick över. Minuten senare var det nästan som en repris av situationen innan, skillnaden var den att denna gång så var Robin E helt ensam Rinn spelare, denna gång gick bollen i burgaveln. Minuten senare, alltså den 17:e var det Henric som kom i bra läge från sin kant och gick på avslutet, tyvärr rakt på Anders i Fensbol mål. Två minuter ytterligare så gick Henrics avslut över målet.

Sen är det svårt att förklara vad som sker runt den 25:e minuten, helt plötsligt slutar vi att spela som vi vill och istället blir det ett rakare spel med långbollar, ett spel som vi inte får ut så mycket av. Fensbol börjar komma in i matchen allt mer och i den 31:a minuten kom första halvchans, Khalil kommer loss men avslutet gick över. Två minuter senare skulle samma Khalil bli framspelad och trots att avslutet inte är perfekt går den i mål, 1-1. Kvitteringen gjorde att vi vaknade till igen, och började att hitta tillbaka till vårt spel. Men ingen riktigt målchans skapades. 1-1 i halvtid var något orättvis.

I halvtid försökte vi förmedla vikten av att hitta tillbaka till vårt spel, har vi boll inom laget så blir vi ett betydligt farligare lag. Men inledningen av 2:a halvlek blir lite plågsamt, Fensbols spelarna verkade vilja mer än vad vi ville och första 15-20 minuter så äger Fensbol matchen, man har mycket boll och man kom våg efter våg kändes det som. Chanser skapar man inte speciellt mycket, tror bästa chansen kom runt den 55:e minuten när Morteza får ta emot en boll, lägga den tillrätta och skjuta utanför utan att vi är riktigt nära att störa honom.

Detta blev som en väckarklocka för killarna i grönt, sakta så började vi runt den 60:e minuten att växa in i matchen. Vi tvingades till ännu ett byte när Erik började känna av ljumsken, Sonny kom in istället. Samma Sonny tog hand om ett inkast strax efter han kommit in, den vart nästan som en hörna, Henrik Ivarsson som hunnit komma in runt den 50-55:e minuten då Andreas E fick utgå pga en väntad trötthet, kom i perfekt läge för att nicka, men tyvärr så saknades det kommunikation så han och Carl sprang in i varandra och läget ebbade ut. Lars började känna av sitt slit och Alexander fick komma in.

Vi tog över matchen mer och mer, men precis som Fensbol hade vi svårt att skapa dom där riktiga heta chanserna, antingen för att vi höll i bollen lite för länge eller så vart det lite flipper spel och situationen dog ut. I den 77:e minuten skulle vi jobba till os en hörna, Robin J slog en bra hörna som nickades ut av bortalaget. Denna tog Henric hand om, svårt att säga om han försökte dra in den direkt i mål eller inte, men lång vart den och i rätta stund hittade bollen Robin E som trots en knuff rakt in i stolpen fick bollen i mål, 2-1! Bortalaget gjorde det man kunde förvänta sig, nämligen att lyfta upp sina spelare, vi spelade klokt och kunde relativt enkelt försvara oss.

Det skulle bli enklare när Fensbol drog på sig ett rött kort, Khalil såg sitt andra gula kort i den 85:e minuten. Bara två minuter senare skulle bortalaget få ytterligare en spelare utvisad, denna gång var det den duktige Karrar som fick syna ostskivan för andra gången. Med två man mindre så orkade inte killarna i orange att pressa oss, och efter en misslyckad bakåtpassning lyckades Alexander komma före deras målvakt och göra sitt livs enklaste mål, 3-1 skulle bli slutresultatet!

Killarna i grönt ska ha ett stort eloge för att man tog sig i kragen efter en seg startad andra halvlek och visade en fin kämpaglöd som räckte till derbyseger! Ett ord till våra motståndare, vilka krigare, dom ger sig inte, har dom samma inställning framöver så kommer dom att börja plocka poäng!

Rinns AIK – Fensbols IF 3-1 (1-1)
Plats: Rinnevi